طعم فلزی در دهان، جدی است؟


را طعم فلزی در دهان این یک احساس نسبتاً ناخوشایند است که می‌تواند در موارد خاصی رخ دهد، اما حقیقت این است که وقتی این اتفاق می‌افتد، فرد به خوبی نمی‌داند دلیل آن چیست یا چه کاری می‌تواند انجام دهد.

در این پست قصد داریم پاسخ هایی را در این زمینه ارائه دهیم، اگرچه مانند همیشه توصیه ما این است که به یک دندانپزشک نزدیک من برای رد هر نوع بیماری و اطمینان از سالم بودن دندان ها و لثه ها.

طعم فلزی در دهان چیست؟

در میان تغییرات طعمی مختلف، یکی از رایج‌ترین آنها طعم فلزی است که گویی زنگ یا آهن در دهانمان وجود دارد. اگرچه طعم آن تا حدودی ناخوشایند است، اما معمولاً به مشکلات سلامتی مربوط نمی شود، زیرا معمولاً موقتی است و به طور کلی راه حل ساده ای دارد، اگرچه باید رد کرد که نشانه چیز جدی تری در بدن نیست.

علل طعم فلزی در دهان

دلیل اصلی طعم آهن در دهان، بهداشت نامناسب دهان است، اگرچه ممکن است موارد دیگری مانند مصرف برخی داروها یا وجود برخی بیماری ها نیز وجود داشته باشد. بیایید دلایل اصلی را ببینیم:

آلرژی و عفونت

برخی از عفونت ها مانند رینیت یا سینوزیت و شرایطی مانند احتقان بینی که مثلاً سرماخوردگی وجود دارد، می توانند باعث ایجاد طعم بد در دهان شوند. در اینجا این می تواند یک عارضه جانبی آسیب شناسی دیگر باشد، بنابراین، بهتر است برای خنثی کردن بیماری مذکور با پزشک مشورت کنید.

بیماری های دیگر

گاهی اوقات طعم فلز می تواند به بیماری های سیستمیک مانند آسیب شناسی های مربوط به کلیه یا کبد، دیابت و غیره مربوط باشد. به خصوص دیابتی ها بیشتر در معرض ابتلا به بیماری های پریودنتال هستند و باید بیشتر به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنند تا یک متخصص وضعیت دندان ها و لثه های آنها را بررسی کند.

بهداشت ضعیف دهان

همانطور که گفتیم، این شایع ترین علت طعم فلزی در دهان است. هنگامی که عادات بهداشت روزانه دهان و دندان خوب نباشد، احتمال بیشتری برای ابتلا به حفره، التهاب لثه یا پریودنتیت وجود دارد. این عفونت ها می توانند باعث ایجاد طعم بد در دهان از جمله طعم آهن شوند.

برای جلوگیری از این امر ضروری است پس از هر وعده غذایی دندان های خود را به خوبی مسواک بزنید، از نخ دندان و دهان شویه استفاده کنید. همچنین بسیار مهم است که حداقل سالی یک بار به دندانپزشک یا متخصص بهداشت دندان برای تمیز کردن حرفه ای مراجعه کنید.

تغییرات هورمونی در بارداری

در دوران بارداری، تغییرات هورمونی قابل توجهی رخ می دهد که بر طعم تأثیر می گذارد و می تواند باعث ایجاد طعم فلزی در دهان شود. به طور معمول، معمولا در ماه های اول بارداری رخ می دهد و پس از سه ماهه اول کاهش می یابد. به غیر از طعم فلزی، سایر عوارض احتمالی در دهان که ممکن است رخ دهد، التهاب لثه فصلی است. خوشبختانه این تصاویر با پایان بارداری ناپدید می شوند.

مصرف برخی داروها

در میان داروهایی که می توانند باعث ایجاد طعم فلزی در دهان شوند، بدون شک داروهای ضد افسردگی، آنتی بیوتیک ها یا داروهایی که کلرهگزیدین دارند وجود دارد. بسیاری از این داروها می توانند حس چشایی شما را تغییر دهند و عوارض جانبی مانند طعم فلزی ایجاد کنند. بنابراین، اگر به طور منظم این داروها را مصرف می کنید، بروشور بسته را مطالعه کنید تا ببینید آیا این احتمال جزو عوارض جانبی است یا خیر.

همچنین در صورت مشاهده طعم فلزی پس از مصرف دارو، لازم است به پزشک خانواده خود اطلاع دهید. از سوی دیگر، دهانشویه های حاوی کلرهگزیدین نباید بیش از دو هفته استفاده شود، اگرچه دندانپزشک کسی است که دستورالعمل های مربوطه را به بیمار می دهد.

شیمی درمانی یا رادیوتراپی

بیماران سرطانی که این نوع درمان را انجام می دهند از عارضه مزه بد دهان و طعم فلزی رنج می برند. در مطالعات اخیر، 78 درصد از بیماران با این نوع درمان ادعا کرده اند که متوجه طعم ناخوشایند فلز شده اند.

سطوح بالای مواد معدنی در بدن

مواردی از بیماران با طعم فلزی در دهان وجود دارد که علت آن کمبود یا زیاد بودن مواد معدنی در بدن مانند روی، مس یا آهن و غیره است. افرادی هستند که با شروع مصرف مکمل های غذایی متوجه این مزه در دهان خود می شوند. افرادی که به دلایل حرفه ای یا دلایل دیگر در معرض فلزات سنگین مانند سرب یا جیوه هستند نیز ممکن است طعم فلزی را در دهان خود تجربه کنند.

درمان طعم فلزی

باید به خاطر داشت که طعم فلز به خودی خود نمی تواند به عنوان یک بیماری در نظر گرفته شود، بلکه یک علامت است. بنابراین برای درمان طعم فلزی باید علت عارضه ای که باعث ایجاد طعم بد در دهان شده است برطرف شود. در این میان توصیه اصلی ارتقای کیفیت بهداشت دهان و دندان است.
اگر علائم طعم فلزی در دهان خود دارید، منتظر نمانید، به ما مراجعه کنید کلینیک دندانپزشکی گونزالس باکورو. متخصصان ما دندان‌های شما را معاینه می‌کنند تا هرگونه مشکل عمده را رد کنند و بهترین توصیه‌ها یا درمان لازم را به شما ارائه می‌دهند. قرار گذاشتن با ما. ما منتظر شما خواهیم بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *